GOEDE DOELEN

LEF

STAAT VOOR LEVEN EN FINANCIËN

.. en heeft als doel om jongeren financieel bewuster te maken. Dat betekent dat we jongeren helpen om meer te weten te komen over geld en hoe ze er slim mee om kunnen gaan. LEF doet dat door lessen te geven op ROC’s. Die lessen worden gegeven door mensen die in de financiële dienstverlening werken, bijvoorbeeld bij een bank, een verzekeringsmaatschappij of als zelfstandig financieel adviseur.

Omdat ze het belangrijk vinden dat jongeren kennis hebben over geldzaken, staan ze vrijwillig voor de klas. In het LEF-programma gaat het vooral om de leerling; wat vinden ze belangrijk in het leven, hebben ze daar geld voor nodig en waar moeten ze dan op letten?

Allemaal zaken die ter sprake komen en waar de student zelf mee aan de slag gaat in de lessen. Website: www.lefnet.nl

Doel

In de afgelopen 6 jaar hebben we in totaal al meer dan €135.000 opgehaald. Voor de Finance Run 2020 willen we weer een aantal nieuwe ‘personal records’ halen om zo te zorgen dat de stichting LEF nog meer aandacht en geld krijgt voor haar activiteiten. We mikken op de volgende records:

  • Inschrijvingen: 1.000
  • Opbrengsten voor LEF: € 35.000 en nog meer awareness voor haar activiteiten

Om deze doelstellingen te halen is er reeds in 2015 besloten om een verplichte bijdrage van €20 (geen BTW) voor stichting LEF per inschrijving te vragen.

Daarnaast zijn wij ook dit jaar weer op zoek naar leuke items voor de speciale LEF veiling. Aanmelden van items kan via ron.dukers@lefnet.nl, voorzitter stichting LEF.

Sponsor worden?

We zijn altijd opzoek naar nieuwe sponsors!