Finance Run Magazine

Cooling Down Magazine Finance Run 2023

Finance Run 2022

500 lopers op de vijf kilometer, 450 op de tien en 65 bikkels liepen de halve marathon. Met z’n allen hebben we bijna een verdubbeling van het aantal lopers gerealiseerd. Circa veertig bedrijven waren betrokken bij deze editie van de Finance Run en meer dan 85 teams liepen mee. De enorme groei betekende wat groeistuipen, maar uiteindelijk is het prachtige dag geworden. Mede dankzij het prachtige weer. Met een temperatuur van rond de 25 graden en een strak heldere hemel was het goed vertoeven op de Bosbaan in Amstelveen.

Het startschot van de vijf en tien kilometer kwam van de jarige job, Stater Nederland. Vanwege hun 25 jarig bestaan kreeg Managing Director New Business & Innovation Stater Nederland, Arjan Hessels de eer om het startschot te geven. Die overigens meteen zijn eigen startschot gaf voor de 10.000 meter loop.

De woorden die dit jaar veel voorbij kwamen in de gesprekken met de lopers waren: inclusiviteit en verbinding. Veel bedrijven werken nog vanuit huis en de Finance Run wordt gezien als de ideale manier om oude en nieuwe collega’s weer eens te ontmoeten. Tevens inclusief omdat een bonte mix bedrijven, partners en goede doelen meeliep. En met bijna een verdubbeling van het aantal lopers worden verbindingen nog sneller gemaakt en is het gevoel van ‘erbij horen’ nog prominenter aanwezig.

Veel bedrijven liepen speciaal voor de goede doelen KiKiD en Emma at Work. Net zoveel liepen er om samen te lopen, met collega’s. Om een mooi resultaat neer te zetten, om elkaar weer te zien en om met elkaar de Finance Run te beleven.

Finance Run 2021

Voor de mooi weer lopers was het vandaag bal. Na een periode van wisselvallig weer in Nederland, kregen wij een heerlijke dag uitgeserveerd. Alsof organisator Ben Gosman zelf een barterdeal had gesloten met de weergoden, konden de lopers genieten van een prima temperatuur en een aangenaam zonnetje.

Dit was alweer de achtste editie van de Finance Run en het was aan alles te merken dat iedereen weer snakte om bij elkaar te komen. Natuurlijk is een virtuele run een mooi alternatief als het niet anders kan, maar niets is zo mooi als elkaar lijfelijk tegenkomen met zweet op het voorhoofd van het lopen. De organisatie had deze keer wel wat meer voeten in aarde dan andere edities. Zo waren de toegangschecks bijvoorbeeld een extra opgave. Maar wel belangrijk om het evenement zo veilig mogelijk neer te kunnen zetten.
Maar ook bracht deze editie vernieuwing. Nieuwe sponsoren zoals Welectric, Octas, Dukers en Baelemans, 10FORIT en Fynt. Daarnaast werd hardgelopen voor de nieuwe goede doelen Kikid en Emma at Work, waarbij de jeugd centraal staat.