7

Achmeaan Martijn van der Zee

Achmeaan Martijn van der Zee rent dit jaar mee met de Finance Run 2024. Ter voorbereiding op dit toffe event, stelden wij wat vragen.

Waarom ren je mee met de Finance Run?
Ik vind samenhorigheid en sportiviteit belangrijk. Tijdens mijn werk zit ik voornamelijk achter mijn bureau en ben ik veel aan het nadenken. Ik vind het fijn om ook fysiek mijn energie kwijt te kunnen. Tijdens de Finance Run kan ik samen met gelijkgestemde collega’s hardlopen en leren we elkaar beter kennen.

Ben je al begonnen met je voorbereiding?
Ik ren het hele jaar door. Omdat ik ook met vaste regelmaat aan kickboksen doe, merk ik dat mijn conditie altijd wel op peil blijft. Ik geef me altijd op voor de 10 kilometer en dit is zeker een haalbare afstand.

Zelf heb ik veel respect voor deelnemers die de halve marathon gaan lopen. In dat geval zou ik ver van tevoren beginnen met mijn voorbereiding.

Heb je nog tips voor anderen?
Mocht je moeite hebben met 10 kilometer, dan wil ik meegeven dat je tijdens het trainen niet de volledige 10 kilometer hoeft te rennen. Begin eerst met kortere afstanden en probeer hier je tijden te verbeteren. Op deze manier bereik je sneller je doelen, dan wanneer je drie keer per week 10 kilometer probeert te rennen. Het maakt rennen ook leuker omdat je op korte afstanden sneller je progressie kunt zien.

Een andere tip is het vinden van een loopmaatje, zodat je elkaar kunt stimuleren om te gaan rennen wanneer een van jullie geen zin heeft. Misschien biedt dit laatste gelegenheid voor een hardloopclub per locatie van Achmea?

Verwacht je een record te zetten?
Ik verwacht geen record te zetten. Ik ren voornamelijk mee voor het plezier en niet omdat ik competitief deel wil nemen. Ik ben benieuwd of er collega’s zijn die wel een record willen zetten en wat hun beoogde tijden dan zijn. Al denk ik dat ik hen er tussenuit kan halen, wanneer zij mij voorbij rennen.

Deel deze post