De hazen van Virtual Affairs

Virtual Affairs kent een aantal hele fanatieke sporters. Sporters die zichzelf graag verbeteren en sneller vooruit willen. Daarom sponsort Virtual Affairs de hazen bij de Finance Run.

Wat is een haas?

Hazen zijn heel goed getrainde hardlopers, die een afstand op een vooraf bepaalde snelheid lopen. Om je persoonlijke record te verbeteren, hoef je ‘alleen maar’ op hetzelfde tempo mee te rennen. Zo ga je bijna vanzelf sneller vooruit. En dat is toevallig ook de slogan van Virtual Affairs: Moving finance forward. Hoe werkt dat in de praktijk? Stel je loopt normaal gesproken 5 kilometer in ongeveer 30 minuten. Je wilt tijdens de Finance Run graag een scherpe tijd neerzetten. Je zoekt daarom de haas op die de 5 km afstand in 28 minuten gaat lopen. Je zorgt dat je gedurende de hele 5 km in de buurt van die haas blijft. Je loopt dan de 5 km in 28 minuten. Je kiest natuurlijk niet meteen voor 22 minuten, want dat houd je waarschijnlijk niet vol. Een wat scherpere tijd dan je normale tijd is goed haalbaar.

 

Welke tijden kan ik lopen?

De Virtual Affairs Hazen lopen zowel de 5 als de 10 kilometer in vier verschillende tijden:

5K tijden 10K tijden
22 min 44 min
24 min 48 min
26 min 52 min
28 min 56 min

Hoe weet ik wie ik moet volgen?

Tijdens de Finance Run kun je de hazen herkennen aan rode hesjes met daarop de tijden die die haas gaat lopen. Er zijn in totaal vier hazen die allemaal twee rondjes rennen. Die twee rondjes rennen ze in hetzelfde vaste tempo. Je volgt ze gedurende één rondje voor 5 kilometer, of gedurende twee rondjes voor 10 kilometer.

 

Hoe bereid ik me voor?

Je hoeft je van te voren niet aan te melden, je beslist op de dag zelf met welke haas je meerent op de door jou gekozen afstand. Je beslist ook zelf voor hoe lang je meerent. Per slot van rekening draait het meerennen met de hazen vooral om het verbeteren van je persoonlijke tijd. Dorien van der Linden van Virtual Affairs traint voor de 10K in 56 minuten. Hoe ze dat doet kun je volgen in de vlog van de Finance Run.

 

Deel deze post