Hoe werkt de tijdsregistratie via de Racetimer app?

Vanaf vrijdag 28 augustus om 06:00 kan je als je ingeschreven staat deelnemen aan de Virtual Finance Run. De tijdsregistratie wordt gedaan door middel van de Racetimer app. Hieronder vind je de instructie:

1. Installeer de app

Download de Racemap app op jouw mobiel via de Google Play Store of in de App Store. Installeer de app.

  • Geef toestemming aan de app om jouw locatie te zien, ook buiten gebruik van de app.
  • Loop 100 tot 200 meter extra om zeker te zijn van een finishtijd, GPS registratie met apps is niet 100% nauwkeurig. 
  • Zet je energiebesparende stand uit. 

Klik op de app-URL (op je telefoon, niet op je computer). De link zal je doorsturen naar de app. Controleer je gegevens en klik dan op activate live tracking. Dat is niet de start om te gaan lopen.

2. Ontvang de URL

De deelnemers van de World Wide Finance Run ontvangen de URL op donderdag 27 augustus via de e-mail. De deelnemers van de 5km LIVE Finance Run en 5km World Wide om 16:00 uur ontvangen de URL op woensdag 2 september.

3. Ga lopen
Het starten van je race doe je met de knop: start live tracking. Het is heel belangrijk om de app te machtigen om de locatie instellingen te gebruiken en om je locatie aan te zetten. Als je klaar bent met hardlopen druk je op pause live tracking.

Let op! Druk pas op pause (= stop) als je de afstand volledig hebt volbracht. loop een paar 100 meter extra voor de zekerheid. Als de GPS van de app net minder heeft gemeten, wordt de finishtijd niet geregistreerd.

NB. Helaas is het niet mogelijk om de tijdsregistratie te doen via SportWatch en Strava. Hiermee zouden namelijk meerdere resultaten gelopen kunnen worden (in een week tijd) om het beste resultaat te uploaden voor de uitslag. Het zou om die reden oneerlijk zijn op de optie van het uploaden vanaf een SportWatch aan te bieden. Zo houden we de wedstijd zo zuiver mogelijk.

 

Uitgebreide instructie Racetimer App

 

Deel deze post