2023_FinanceRun_02-694

Verslag Maurits nieuwe campagne Finance Run

Op 25 januari was ik een van modellen tijdens de fotoshoot voor de promotie voor de aankomende Finance Run. Heel kort iets over mezelf: mijn naam is Maurits Huijbrechtse, ik ben masterstudent Militaire Geschiedenis aan de UvA en schrijf voor de Gaykrant over mijn ervaringen als rollende homo. Naast dit alles zie ik mijzelf vooral ook als voorvechter voor de rechten van mensen met een beperking. Zelf zit ik in een rolstoel. Vanuit een rolstoel kun je prima meedoen aan de Finance Run. Zelf heb ik de afgelopen twee edities meegedaan via Emma at Work. Dit uitzendbureau voor mensen met een beperking heeft mij op weg geholpen naar mijn huidige baan bij de Universiteit van Amsterdam.

De organisator van de Finance Run, Ben Gosman, haalde mij voor de shoot af van Station Amsterdam Zuid. Lopend onderweg naar het kantoor van Yune viel het hem op hoeveel obstakels ik onderweg tegenkwam. We raakte daarover in gesprek. Dit is voor mij altijd mooi, door mijn aanwezigheid zet ik als vanzelf aan tot een gesprek. Het laatste obstakel was de hellingbaan voor de deur bij Yune. Na deze kleine work-out kon er echt gewerkt worden.

Na onder handen genomen te zijn door de visagist was het zo ver. Het idee voor de foto’s is dat elke sporter wordt gefotografeerd met een andere kleur licht en in verschillende actieve poses. Voor mij was het niet de eerste keer dat ik model ben, afgelopen december ben ik model geweest voor het Rijksmuseum en na de shoot voor de Finance Run ben ik door het Verzetsmuseum gevraagd om model te zijn voor hun promotiemateriaal. Grappig genoeg had ik een paar jaar geleden niet kunnen vermoeden dat ik zo nu en dan zou worden gevraagd als model.

Dit jaar ben ik zeker weer van de partij bij de Finance Run, ik hoop op meer competitie, dus heb je een collega die in een rolstoel zit spoor hem/haar/hen aan om mee te doen aan de Finance Run!

Deel deze post